Hlavní obsah

Řidič na poslední chvíli vyskočil z kabiny kamiónu před vlakem

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAPLICE

Těžká srážka osobního vlaku s kamiónem se stala ve středu brzy ráno na železničním přejezdu v Kaplicích v jižních Čechách. Řidiči kamiónu se na poslední chvíli podařilo z kabiny vyskočit a zachránit si život. Při karambolu nebyl nakonec nikdo zraněn, škoda však byla předběžně vyčíslena na 2,6 miliónu korun.

Článek

Kamión se střetl s osobním vlakem jedoucím z Dolního Dvořiště do Českých Budějovic na železničním přejezdu v Kaplici - nádraží.

"Z kamiónu, který uvízl na přejezdu, stačil před střetem s osobním vlakem řidič vyskočit. Kamión převážel 23 tun papíru v rolích na paletách,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Nicole Hovorková.

Drážní inspekce předběžně odhadla vzniklou škodu na 2,6 miliónu korun.

"Podle dosavadních informací kamión na přejezdu uvízl. Řidič měl vypovědět, že na přejezd vjel v době, kdy signalizace ještě nebyla v činnosti a snažil se ještě varovat strojvedoucího. Zastavit vlak se ovšem strojvedoucímu přes veškerou snahu už nepodařilo,“ popsal dění mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Reklama

Výběr článků

Načítám