Hlavní obsah

Na sjezdovce zůstal v bezvědomí 15letý chlapec

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Boj o zdraví a život teprve patnáctiletého lyžaře svedli v pondělí večer záchranáři na sjezdovce v Mostech u Jablůnkova na Třinecku. Chlapec zůstal ležet v bezvědomí. S podezřením na vážná poranění byl nakonec převezen do nemocnice v Třinci.

Článek

Bezvládně ležící tělo chlapce našli dva snowboardisté v horní části sjezdovky, na žádné podněty nereagoval. Chlapce ještě na svahu ošetřili přivolaní horští záchranáři, kteří ho dopravili také z kopce dolů, kde už čekaly posádky záchranné služby s lékařem.

„Pacient byl stále v bezvědomí, zasahující lékař při vyšetření vyslovil podezření na poranění mozku, nevyloučil ani poranění páteře,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Patnáctiletý chlapec byl poté šetrně transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Třinci. V době předání byl jeho zdravotní stav stabilizovaný. Zatím není zřejmé, co se na sjezdovce vlastně stalo a proč zůstal chlapec sám ležet na svahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám