Hlavní obsah

Okradený pronásledoval zloděje, dokud na něj nevytáhli nůž

– PLZEŇ
Právo, pab

Už téměř na dosah ruky měl třiadvacetiletý mladík z Plzně dva zloděje, které začal pronásledovat poté, co je přistihl při vloupání do svého automobilu. Hra na četníka ale pro okradeného řidiče brzy skončila. Ze strachu o svůj život nakonec nechal lapky pláchnout i se dvěma mobilními telefony, které mu z vozidla sebrali.

Článek

Zalekl se totiž výhrůžky jednoho ze zlodějů, který na něho vytáhl nůž se slovy: "Bodnu tě, jestli za námi dál poběžíš.“ Podle Ivany Telekešové z plzeňského městského ředitelství došlo k události na Klatovské třídě u prodejny ryb.

"Muž tam přijel se zásobovacím vozidlem a vykládal zboží. Dva pachatelé využili okamžiku, kdy u otevřeného vozidla nikdo nebyl, a z kabiny odcizili dva mobilní telefony. Když řidič vyšel ven z prodejny, všiml si, jak od auta utíkají dva muži. Rozběhl se za nimi. Jeden z prchajících zlodějů na něho vytáhl nůž a pohrozil mu, že když bude pokračovat v pronásledování, zbraň proti němu použije,“ dodala Telekešová.

Po pachatelích policisté pátrají. Podle popisu se jedná o muže ve věku od 20-25 let, výšky 178 centimetrů s blond vlasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám