Hlavní obsah

Zloději v Brandýse okrádaji lidi přímo z jedoucího auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRANDÝS NAD LABEM

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích, kteří v okolí Brandýsa nad Labem a Čelákovic okrádají chodce a cyklisty přímo z auta. Od 31. prosince do pondělí policisté evidují 11 takových přepadení, sdělila mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie po zlodějích pátrá.

Článek

Pět případů se stalo v okolí Brandýsa nad Labem a šest v Čelákovicích. Pachatelé na své oběti útočili převážně z tmavého osobního auta. Zezadu se přiblížili k chodcům a kabelky jim vytrhli z rukou nebo strhli z ramene.

Podobným způsobem napadají i cyklisty. Ti ale mají často zavazadla zabezpečena proti pádu a při jejich krádeži je mohou zloději z kola shodit.

Terčem útoků se nestávají už jen starší ženy, ale lidé všech věkových kategorií, i muži. Policisté proto upozorňují všechny občany, aby byli ostražití a všímaví ke svému okolí. Důsledně by si podle policie měli všímat aut, která se v jejich okolí pohybují.

Jakékoliv poznatky k jednotlivým případům mohou lidé sdělit na telefonní linku 158 nebo na nejbližší obvodní oddělení policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám