Hlavní obsah

Matka zavražděného Jakuba zemřela na otravu plynem

Právo, jjí
HAVLÍČKŮV BROD

Dvaapadesátiletá Hana Šimánková, matka loni zavražděného devítiletého Jakuba, zemřela v neděli v Havlíčkově Brodě na otravu plynem. Vyplývá to z předběžné lékařské zprávy, která byla zveřejněna v pondělí odpoledne. Tělo Hany Šimánkové objevil v neděli odpoledne v jejím bytě její bratr. Přivolaný lékař konstatoval smrt, ale na místě nedokázal určit příčinu úmrtí.

Článek

Policie, která nařídila soudní pitvu, okolnosti smrti dále šetří. "Příčinou úmrtí byla otrava oxidem uhelnatým,“ potvrdila první závěr předběžné lékařské správy policejní mluvčí Jana Mazourová.

Mrtvá Hana Šimánková byla nalezena na toaletě, na hlavě měla drobnou ranku. Poranění ovšem nebylo příčinou smrti. Záchranáři přijeli na místo krátce po půl sedmé večer. "Žena byla v době příjezdu lékaře mrtvá nejméně půl hodiny, možná až hodinu,“ uvedl ředitel záchranné služby na Vysočině Lukáš Kettner.

Slovák Antonín Novák se policistům k vraždě Jakuba přiznal.

Policisté začala prošetřovat všechny možné okolnosti náhlého úmrtí ženy, nevyloučili nešťastnou náhodu a zatím ani sebevraždu, přestože se vzhledem k okolnostem nejeví jako příliš pravděpodobná.

"Na místě nebyl nalezen dopis na rozloučenou,“ řekla Mazourová. V bytě byly používány standardní spotřebiče na plyn, odborníci budou dále zkoumat, zda příčinou úniku plynu nemohla být technická závada.

Reklama

Související články

Slovensko mění kvůli pedofilovi Novákovi zákon

Po otřesném případu slovenského pedofila Antonína Nováka, který v květnu v Havlíčkově Brodě zneužil a poté zavraždil devítiletého Jakuba Šimánka, se Slovensko...

Výběr článků

Načítám