Hlavní obsah

VIDEO: Hasiči dali sebevrahovi čaj, ten si skok rozmyslel

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Od sebevražedných úmyslů se podařilo v pondělí dopoledne odradit hasičům sedmadvacetiletého muže, který se odhodlával ke skoku z okraje mostu na Rudné ulici v Ostravě-Porubě.

Článek

"Muž po zhruba půlhodinovém přátelském rozhovoru přijal od hasičů horký čaj a potom přelezl zábradlí na bezpečnou stranu,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Informaci o mladém sebevrahovi přijalo Centrum tísňového volání o půl jedenácté dopoledne.

"Hasiči nafoukli v místech pod mužem seskokovou matraci, která je součástí každého hasičského autožebříku v kraji, a dva z nich se vydali nahoru za nešťastníkem.

Dozvěděli se od něj, že má vážné zdravotní problémy, má strach z bolesti a ještě k tomu ztratil zaměstnání. Nakonec jej ale přemluvili k návratu do bezpečí pod podmínkou, že do nemocnice pojede sanitkou,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Pro oba hasiče šlo o první rozhovor se sebevrahem. "Už jsme několikrát takový rozhovor sledovali, ale dosud jsme to nechávali na druhých,“ shodli se Martin Gospoš a René Klemens.

Reklama

Výběr článků

Načítám