Hlavní obsah

Žhář vhodil na dům v Moravském Berouně zápalné láhve

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MORAVSKÝ BEROUN

Dvě zápalné láhve vhodil v neděli brzy ráno neznámý pachatel do okna v přízemí domu na náměstí 9. května v Moravském Berouně. V objektu je v současnosti přihlášeno k trvalému pobytu celkem 21 osob, nikdo nebyl zraněn.

Článek

„Láhve byly naplněné zatím nezjištěnou tekutinou a uvnitř měly zapálený kus látky. Jedna z lahví se rozbila o parapet a druhá o vnější sklo okna. Následně vypukl požár okna, který uhasil náhodný kolemjdoucí,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Městskému úřadu v Moravském Berouně, který je majitelem objektu, vznikla škoda za 500 korun. Skutečný počet osob, které se v době události v domě nacházely, se doposud nepodařilo zjistit.

„Láhev a střepy skla kriminalisté zajistili a budou odeslány ke zkoumání. Případným vzniklým požárem a zplodinami mohlo dojít k ohrožení osob, proto policisté událost vyšetřují pro podezření z trestného činu obecného ohrožení,“ dodala mluvčí.

Pachateli, po kterém policie pátrá, hrozí až osm let vězení. Bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám