Hlavní obsah

Zemřela matka Jakuba Šimánka, kterého zavraždil pedofil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie zatím nezná příčinu smrti matky devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu, z jehož znásilnění a zavraždění byl obžalován Slovák Antonín Novák. Podle mluvčí policie Jany Mazourové tělo Hany Šimánkové v jejím bytě nalezl v neděli dopoledne její bratr. Lékař na místě nezjistil příčinu úmrtí.

Článek

"Žena byla nalezena v bytě na zemi s nepatrnou tržnou ránou na hlavě. Lékař na místě nezjistil příčinu smrti. Objasnit by ji měla nařízená soudní pitva," upřesnila mluvčí.

Podle ředitele krajská záchranné služby Lukáše Kettnera byla žena v době příjezdu lékaře mrtvá asi půl hodiny až hodinu.

Otec Jakuba Hynek Blaško je armádním generálem. Podle něj je Jakubova matka další obětí slovenského pedofila Nováka. Nemyslí si ale, že by se Šimánková zabila sama, prý určitě chtěla vidět, jak soud Nováka potrestá. Ten chlapce znásilnil a zavraždil.

Jakub se ztratil 4. května, když si šel hrát ven. Tělo bylo nalezeno až za měsíc za Havlíčkovým Brodem v lese. Z jeho smrti policisté obvinili třiačtyřicetiletého Slováka Antonína Nováka, který měl kvůli svým pedofilním sklonům problémy se zákonem už ve své vlasti.

Na začátku prosince se spis s Novákovou obžalobou dostal k soudu Hradci Králové a jeho potrestání by tak už nic nemělo stát v cestě.

Zákon se změní

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám