Hlavní obsah

Oběť nehody si došla pro pomoc k záchranářům sama

Právo, plk
BRUNTÁL

Doslova šok v řadách záchranářů z Rýmařova na Bruntálsku způsobil ve středu padesátiletý muž. Dorazil totiž k ošetření přímo na stanoviště záchranné služby, a to přesto, že se při nárazu do stromu těžce zranil.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Muž měl poblíž Ondřejova narazit v osobním autě do stromu. „Místo, kde k nehodě došlo, však není pokryto signálem mobilního telefonu a z místa se nelze dovolat pomoci,“ vysvětlil Lukáš Huml, mluvčí moravskoslezských záchranářů. Zraněného našel okolo jedoucí motorista, naložil jej do svého vozidla a přivezl až k rýmařovským záchranářům.

„Padesátiletý pacient byl dezorientovaný, lékař při vyšetření zjistil vážná poranění hrudníku a páteře, postižený jevil známky šokového stavu,“ popsal stav řidiče Humpl. Těžce zraněný muž byl sice při vědomí a komunikoval s okolím, přesto utrpěl mnohočetná poranění a byl v ohrožení života.

„Posádka postiženému zajistila žilní vstupy, včetně kanylace hrdelní žíly a začala podávat nezbytné léky. Muže dále zafixovala do vakuové matrace a transportovala do nemocnice v Bruntále. Odtud posádka rychlé lékařské pomoci zajišťovala v dopoledních hodinách ještě překlad vážně zraněného do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnil mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám