Hlavní obsah

Mladíka z Domažlicka přiotrávili jedem na krysy spolužáci

Právo, pab
DOMAŽLICE

Policisté vypátrali vtipálky, kteří minulý týden přímo ve školním objektu nasypali do láhve s pitím šestnáctiletého žáka Středního odborného učiliště v Horšovském Týně jed na krysy. Mladík skončil v nemocnici.

Článek

„Šlo o dva spolužáky z vyššího ročníku. Po jejich výslechu rozhodneme, jak budeme toto jednání kvalifikovat,“ řekl šéf domažlických kriminalistů a vyšetřovatelů Miroslav Vokáč. Podle něho šlo o kanadský žertík „mazáků“.

„Máme vyjádření lékařů, z něhož vyplývá, že množství jedu, které hoši do pití nasypali, nemohlo způsobit vážnou zdravotní újmu,“ dodal Vokáč.

Hříšníci nasypali jedovaté granule spolužákovi do plastové lahve s limonádou, kterou měl uloženu v neuzamčené šatní skřínce. Při opakovaném napití ucítil mezi zuby granuli. Později musel být s bolestmi hlavy a nevolností hospitalizován v nemocnici. Lékaři podle informací Práva v nemocnici zjistili, že u školáka došlo ke zředění krve, což odpovídá stavu po požití krysího jedu. Dostal léky, které účinky jedu eliminovaly.

„Pacient byl u nás hospitalizován jeden den. Všechny výsledky vyšetření jsme předali policii,“ uvedla vedoucí lékařka dětského oddělení domažlické nemocnice Soňa Budková.

Sehnat jed na krysy nebyl pro mladíky problém. Objekt školy je bývalým zemědělským statkem, kde se to hemží hlodavci a na řadě míst jsou proto nastraženy otrávené granule. Vedení školy případ nechtělo komentovat. „Vyjadřovat se k tomu nebudu,“ řekl její ředitel a zavěsil telefon.

Podle šéfky plzeňského ústavu soudního lékařství Heleny Kvapilové má krysí jed podobné účinky jako lék varfarin. „Při užití většího množství dochází k nadměrnému krvácení a takto postižený člověk může vykrvácet do vnitřních orgánů,“ uvedla Kvapilová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám