Hlavní obsah

VIDEO: Taxikáři se poprali v Olomouci, jeden nepřežil

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC
Aktualizováno

Tragicky skončil ve středu krátce před půlnocí spor mezi dvěma taxikáři ve věku 38 a 36 let v Pavelčákově ulici v centru Olomouce. Mladší z nich vytáhl nůž a pobodal svého protivníka tak, že ten na následky zranění zemřel. Muži byli pracovníky dvou konkurenčních firem.

Článek

"V prostoru parkovacích míst vozidel taxislužby došlo mezi dvěma řidiči vozidel taxi k incidentu. Po předchozí hádce, která se mohla týkat jejich práce, následovala vzájemná potyčka. Jeden z mužů svého protivníka krvavě zranil nožem v horní části těla. Přivolaná lékařská služba zraněného naložila do sanity, ale muž svému zranění při převozu do nemocnice podlehl,“ řekla Právu ve čtvrtek severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

„Muž utrpěl vícečetná bodná poranění v oblasti krku a hrudníku. Zranění byla takového charakteru, že je ani přes rychlou pomoc prakticky nemohl přežít,“ řekl Právu náměstek ředitele krajské záchranky Jan Weinberg.

K incidentu došlo nedaleko výjezdového stanoviště záchranky, takže sanitka s lékařem byla na místě prakticky okamžitě po ohlášení události. „Už při příjezdu zdravotnické služby nejevil muž známky života. Nepodařilo se jej zachránit ani přes napojení na řízenou plicní ventilaci a intenzivní resuscitaci,“ dodal Weinberg.

„Za hádkou byl zřejmě spor o štafl. Každá taxislužba si je hlídá a protože jich je v centru města málo, dochází občas k hádkám. To co se ale stalo tentokrát, to byl úlet, který nelze ospravedlnit. Snad ale nebude začátkem nějaké války mezi olomouckými taxikáři,“ řekl Právu kolega pobodaného, který si nepřál být jmenován.

Policisté podle Štětínské okamžitě zajistili místo události a zadrželi útočníka. „V případu již vyslechli desítky osob a nadále probíhají další procesní úkony. Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu vraždy, za což mu hrozí až patnáct let vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám