Hlavní obsah

Dcera našla mrtvou matku i jejího přítele

Právo, Petr Karban
NOVÝ JIČÍN

Mrtvou matku i jejího přítele našla v úterý odpoledne sedmadvacetiletá žena v domě v Závišicích na Novojičínsku. Smrt dvou lidí zřejmě způsobila otrava z výfukových zplodin. Devětačtyřicetiletou ženu ze Závišic a jejího o tři roky mladšího druha z Frýdecko-Místecka viděli obyvatelé Závišic naposledy 10. ledna.

Článek

V úterý přijela za matkou její dcera, ale protože jí nikdo neotvíral, vyrazila dveře. Krátce poté se jí naskytl hrůzný pohled. "Našla obě těla vedle sebe v jednom z pokojů v prvním patře u dveří, ležela na zemi a bez známek života,“ popsala novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková.

Mladá žena okamžitě informovala policii. "Přivolaný lékař neshledal na tělech žádné známky násilí. Pravděpodobná příčina úmrtí je otrava zplodinami z motorové elektrocentrály. Tou si dvojice v domě v zimě přitápěla,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že již byla nařízena soudní pitva obou těl.

„Případ i nadále prošetřujeme,“ potvrdila Michálková Šálková. Ačkoli policisté nenašli na místě žádný dopis na rozloučenou, jednou z vyšetřovacích verzí je i možná sebevražda partnerů.

Podle starosty Zdeňka Vajdy jde o smutnou událost. „Už jen proto, že to je během měsíce další tragédie,“ přiznal. Přibližně před měsícem totiž v Závišicích umrzl jeden z obyvatel vesnice. Víc nechtěl o smrti ženy a muže hovořit.

Podle informací Práva patřila zmíněná dvojice mezi sociálně slabší obyvatele, údajně je delší čas provázely i finanční problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám