Hlavní obsah

Řidič zahynul po nárazu do stromu

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMYŠL

Ve středu krátce po osmé hodině ráno došlo k tragické dopravní nehodě u Obce Lezník ve směru od Poličky na Litomyšl. Třiapadesátiletý řidič osobního vozidla Peugeot 306 z neznámých důvodů narazil do stromu a na místě zemřel. Doprava musela být kvůli uzavírce silnice odkloněna přes okolní vesnice.

Článek

„Řidič Peugotu narazil se svým vozidlem do stromu a to se následně převrátilo se na bok. Hasiči se ihned po příjezdu pokoušeli třiapadesátiletého muže vyprostit. Nůžkami prostříhali střechu, ale řidič byl bohužel na místě mrtvý,“ popsala tragickou nehodu mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

„Z havarovaného vozidla se navíc uvolnily provozní kapaliny, které jsme odstranili z vozovky sorbentem," dodala Horáková. „Muž z Poličky jel v osobním voze Peugeot sám, jiné auto na nehodě podíl nemělo,“ uvedla mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Tragická dopravní nehoda si vyžádala jeden lidský život. Foto: HZS Pardubického kraje.

Silnice byla oboustranně uzavřena, objížďku policie vede přes obce Sebranice a Střítež. Podle informací policie se provoz obnoví odpoledne. Meteorologové i nadále varují, že v některých regionech mohou silnice silně namrzat.

Podle policejních statistik je to první havárie se smrtelnými následky v Pardubickém kraji od počátku roku. Vloni zemřelo na silnicích v regionu 54 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám