Hlavní obsah

VIDEO: Policisté odhalili ve Štěchovicích marihuanu za 22 miliónů

– ŠTĚCHOVICE

Středočeští policisté odhalili ve Štěchovicích velkopěstírnu marihuany. Zasadili tak důležitou ránu tamním dealerům a pěstitelům. Z jedné sklizně, která obsahovala zhruba tisíc kytek, si pachatelé mohli vydělat přes 22 miliónů korun.

Článek

Policisté marihuanu objevili díky tomu, že jeden ze sousedů se domníval, že v domě, kde se pěstovala, hoří, a zavolal hasiče. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se nejedná o oheň, ale o světlo z lamp, které pomáhají rostlinám lépe růst.

V domě kriminalisté našli kolem tisíce rostlin a vybavení na jejich pěstování v hodnotě miliónu korun – lampy, po domácku vyrobenou důmyslnou klimatizaci a hnojivo z Holandska.

Policistům se pachatele nepodařilo zadržet, dům byl totiž pronajatý a neobydlený. Sloužil jen jako pěstírna a skladiště drog. Majitel domu policii potvrdil, že dům pronajímal vietnamské rodině.

Teď ho čeká sčítání škod na domě a nezaplacený účet za elektřinu. Zařízení mělo totiž nadměrně velký odběr elektřiny, samozřejmě načerno.

Vietnamci jsou v poslední době největšími pěstiteli marihuany u nás. Pronajímají si právě celé domky a vily, ze kterých udělají velkopěstírnu jako v tomto případě. Policie na takové případy zpravidla přijde právě díky obrovskému odběru elektřiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám