Hlavní obsah

Při plnění plynové lahve upadl ventil, výbuch zranil dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Výbuch plynové lahve v domě u vlakového nádraží v části Přerova Dluhonice zranil v úterý odpoledne dva lidi. Exploze zřejmě nastala při výměně náplně, když nájemníkovi domu asi upadl ventil. Následný požár likvidovalo pět hasičských jednotek. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kromě třiatřicetiletého muže, jenž s plynovou lahví manipuloval, utrpěla při výbuchu zranění i osmapadesátiletá žena, která s ním v jednom z bytů bydlela.

Mluvčí záchranné služby Jan Weinberg řekl ČTK, že muž utrpěl popáleniny na hlavě, zejména na obličeji. "Jedná se o popáleniny druhého stupně, zasaženo je zhruba 15 procent těla. Druhý člověk, žena, je na tom lépe," uvedl.

Oba zranění byli nejprve převezeni do přerovské nemocnice, muž byl následně transportován do popáleninového centra v Ostravě.

Podle Sedláčkové plyn explodoval ve starší nemovitosti, kterou jako ubytovnu využívaly České dráhy. Výbuch, plameny i při zásahu použitá voda dům s několika byty mohly znatelně poškodit. "Stěny jsou popraskané, přivolán bude i statik," dodala přerovská policejní mluvčí.

Plynová lahev, která explodovala, bude nyní odeslána na odbornou expertizu. Výbuch zcela zničil nábytek a zařízení bytu, zásahem při likvidaci požáru byly poškozeny i další byty. Podle Sedláčkové policie ve věci zahájí úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám