Hlavní obsah

Obžalovaný: Nejlepšího kamaráda jsem zastřelil omylem

– BRNO

Pětatřicetiletý Martin Soukup se slzami v očích řekl v úterý brněnskému krajskému soudu, že loni v září zastřelil v Tavíkovicích na Znojemsku svého nejlepšího kamaráda omylem. Myslel si, že má v pistoli slepý náboj. Přítele chtěl prý postrašit. Muži ale prostřelil hlavu.

Článek

Soukupovi, který je otcem čtyř dětí, nyní hrozí za vraždu až 15 let vězení. Obžalovaný před lety pracoval u bezpečnostní služby, a legálně si proto tehdy pořídil pistoli. Podle manželky Josefy s ní vždy zacházel opatrně a nikdy ji nevystavoval na odiv.

SMS poslaná nedopatřením na špatné číslo

Soukup pracoval v Ústavu soudního lékařství v Brně jako laborant. Měl tam i dva přátele. Když byl v září ve službě, jeden z nich si od známých objednal telefonicky marihuanu.

Muž pak nedopatřením poslal na mobil Soukupovy dcery vzkaz, že se mu omamnou látku podařilo získat. Zpráva byla určena pro druhého Soukupova kolegu. SMS Soukupovu manželku nahněvala. Kolega jel proto se Soukupem domů, aby vše vysvětlil.

Klečel a prosil o odpuštění

Oba při cestě vypili několik piv. Soukupův opilý kamarád si při vysvětlování záležitosti klekl před Soukupovou na kolena a začal se modlit. Žena mu opakovaně řekla, že mu odpouští. Host nepřestal. Když už to bylo Soukupově manželce trapné, její partner vytáhl pistoli, nabil ji a následně vystřelil.

"Stoprocentně jsem si myslel, že pistoli nabíjím slepým nábojem," uvedl obžalovaný. Zmýlil se, protože měl ostré i slepé patrony smíchané v tašce svého batohu. Soukup se pak sice snažil příteli zachránit život, vše ale bylo marné.

Proces bude pokračovat ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám