Hlavní obsah

Mladý řidič kamiónu usnul a srazil se s dalším nákladním vozem

Právo, bed, mhr
MOHELNICE
Aktualizováno

Hromadná nehoda dvou kamiónů a dodávky zastavila v úterý na celé dopoledne provoz na silnici I/35 mezi Mohelnicí a Moravskou Třebovou. Podle mluvčího šumperské policie Miloslava Svatoně zavinil srážku dvaadvacetiletý polský řidič.

Článek

Polák patrně usnul za volantem tahače s návěsem a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím českým kamiónem, řízeným 51letým českým řidičem.

Po nárazu vozidla pokračovala setrvačností a po zastavení zablokovala vozovku.

„Oba řidiče kamiónů museli vystřihávat z kabin hasiči a následně byli s velmi těžkými zraněními převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ uvedl Svatoň.

„Šofér polského kamiónu měl těžce poraněnou hlavu. Do nemocnice byl převezen v bezvědomí a s umělou plicní ventilací. Na hlavě byl zraněn i dvaapadesátiletý řidič českého kamiónu,“ doplnil Jan Weinberg ze Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Řidič měl zákaz řízení

Na místě zasahovali také záchranáři ze Svitavska, kteří ošetřili spolujezdce z polského kamiónu a následně jej s lehkým zraněním transportovali do svitavské nemocnice.

„Za českým kamiónem jelo před nehodou dodávkové vozidlo značky Mercedes, jehož řidič se včasnou reakcí vyhnul střetu, projel mezi nákladními vozidly, kde ho však do předního okna zasáhla dřevěná, okovaná bedna, která spadla z kamiónu jedoucího před ním. Řidič utrpěl lehké zranění, oděrky od skla, které mu byly ošetřeny. Další tři muži v dodávce vyvázli bez zranění,“ konstatoval policejní mluvčí.

Šetřením policistů bylo podle něj zjištěno, že řidič českého kamiónu má magistrátem Frýdku-Místku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to na dobu jednoho měsíce, udělený za opakovaný závažný dopravní přestupek. Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám