Hlavní obsah

VIDEO: Výbuch plynu zdemoloval rodinný dům u Prahy

ZÁHOŘANY U PRAHY

Mohutný požár v noci na dnešek zničil rodinný dům v Zahořanech u Prahy. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2,5 milionu korun. Dva lidé se lehce zranili, řekla ČTK mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Článek

Při požáru, jemuž předcházel výbuch, se zranili dva muži ve věku 72 a 36 let. Exploze byla podle hasičů tak silná, že údajně nadzvedla postel s jedním z nich a nárazem do stropu se muž zranil.

Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková uvedla, že jeden z mužů utrpěl řezné rány a oděrky od rozbitého skla a druhý muž měl popáleniny na deseti procentech těla, převážně druhého stupně.

Záchranáři zraněné ošetřili, popáleného muže převezli do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a pořezaného do Thomayerovy nemocnici v Krči. Příčinou ohně byl pravděpodobně výbuch propan-butanové lahve, který způsobila technická závada. "Policisté prvotně vyloučili cizí zavinění, ještě dnes místo ohledávají," dodala mluvčí.

Dům se zachránit nepodařilo

Dům podle mluvčí zcela vyhořel, obec jeho obyvatelům zajistila náhradní ubytování. Hasiči se o požáru dověděli v 01:53, řekla ČTK jejich mluvčí Lenka Kostková. Na místo vyjela profesionální jednotka z Jílového a dobrovolní hasiči ze Zvole, Okrouhla a Jílového.

Dům se jim už ale zachránit nepodařilo, zbyly z něj prakticky jen obvodové zdi. Hasiči ještě z objektu stačili vynést další čtyři propan-butanové lahve. Podle Janečkové zasahovali záchranáři v sobotu také u výbuchu kamen ve Zdibech u Prahy.

Na místě ošetřili šestadevadesátiletého muže, který utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na 15 procentech těla. Po ošetření ho záchranná služba převezla do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám