Hlavní obsah

Muž z Olomoucka neměl doma topení a umrzl

Právo, mhr
OLOMOUC

Ve svém vlastním domě umrzl v místní části Hlivice obce Medlov na Olomoucku třiapadesátiletý muž. Jeho tělo objevili ve čtvrtek policisté. Ti do domu vnikli poté, co jim starosta Medlova sdělil, že muž již od pondělí nevychází ze svého domu a má vážné podezření, že se mu něco stalo.

Článek

"Tomu, že muž nevyšel již několik dní z domu, nasvědčovalo i to, že v jeho okolí nebyly ve sněhu viditelné žádné stopy. Vstupní dveře do domu byly uzamčeny a klíč byl zasunut v zámku zevnitř dveří,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté podle ní po otevření vstupních dveří nalezli muže ležícího na zemi bez známek života. "Přivolaný lékař na těle zemřelého neshledal známky cizího zavinění a jako pravděpodobnou příčinu úmrtí stanovil celkové podchlazení. Byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedla mluvčí.

Na místě v průběhu šetření události policisté podle ní zjistili, že třiapadesátiletý muž žil v sociálně slabých poměrech, a že jeho dům nebyl připojen k elektrické síti ani vybaven funkčním topením. Nynější zima si již na Olomoucku vyžádala šest obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám