Hlavní obsah

Vlak tlačil auto 400 metrů po kolejích, řidič nepřežil

Právo, miv
PETROV

Životem zaplatil ve čtvrtek odpoledne čtyřiapadesátiletý muž za neopatrnost, se kterou vjel na křížení polní cesty mezi Petrovem a Strážnicí na Hodonínsku přímo pod kola jedoucího osobního vlaku. Řidič na místě zemřel.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vrak fordu zůstal zaklíněný hluboko pod čelem vlaku.

Článek

Nehoda se podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara stala ve 13.35 hodin. Osobní automobil Ford Escort směřoval od Petrova na hojně využívanou postranní spojnici se sousední Strážnicí. Na jejím křížení s železniční tratí Veselí nad Moravou – Rohatec řidič nezastavil a nedal přednost vlaku.

Zda jej přehlédl, nebo na uježděném sněhu polní cesty prostě zastavit nedokázal, už řidič bohužel nikomu nepoví. Na přejezdu, označeném výstražnými kříži, vjel přímo pod kola vlaku.

„Vlak automobil před sebou po kolejích tlačil čtyři sta metrů. Auto bylo zcela zaklíněné hluboko pod prvním vozidlem vlakové soupravy,“ řekl Právu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči ze Strážnice, kteří na místo přijeli jako první, nemohli muže z trosek vozu vyprostit. Povedlo se to až dalším záchranářům, muž ale na následky vážného poranění hlavy na místě nehody zemřel.

Vlak, tvořený trojdílnou motorovou jednotkou Regionova měl namířeno z Javorníku nad Veličkou do Hodonína. Zbytky zcela zdemolovaného fordu museli hasiči zpod soupravy vyprostit až pomocí jeřábu. Železniční doprava na jednokolejné trati byla na několik hodin zastavena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám