Hlavní obsah

Policie už ví, kdo je pětiletý Ondřej, kterého opustila matka

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Policie už získala informace o tom, kdo je malý Ondřej, kterého opustila matka v Ústí nad Labem poté, co je nechala u sebe přespat cizí žena. Právu to ve čtvrtek potvrdila mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová s tím, že díky médiím se ozvaly dvě ženy, které chlapce poznaly. Jedna z nich je sociální pracovnicí v Anglii.

Článek

Kriminalistům se ohlásily svědkyně na základě televizního a internetového zpravodajství. „Ozvaly se dvě ženy a uvedly, že malého Ondřeje znají," sdělila Právu Hyšplerová.

Jedna žena je z Olomoucka, a druhá pracuje dokonce jako sociální pracovnice v Anglii. „Je to Češka, minulý týden s matkou a dítětem vyřizovala sociální dávky," dodala mluvčí.

Na základě jejich informací se podařilo zjistit Ondřejovu totožnost. „V současné době budeme pátrat po Ondřejově matce, která se dosud neozvala," upřesnila Hyšplerová.

Policie zatím zjistila, že matka s Ondřejem pocházejí z Olomouce, kde pobírala už několik let sociální dávky.

Podle policejní mluvčí je zatím předčasné popsat, čeho se po právní stránce matka Ondřeje dopustila. "Nicméně připadá v úvahu podezření z trestného činu opuštění dítěte, při kterém hrozí vězení od šesti měsíců do tří let,“ doplnila policejní mluvčí.

Příběh začal v neděli v noci, když pětačtyřicetiletá žena potkala malého chlapce s jeho matkou na autobusové zastávce v Ústí nad Labem. Nechala je přespat u sebe doma, ráno ale v bytě našla jen Ondřeje. Podle policie byl zanedbaný chlapec v minulosti zřejmě týrán. V současné době je v diagnostickém ústavu v Liberci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám