Hlavní obsah

Nejvyšší soud dostal stížnost Škrlové proti pokračování vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Barbora Škrlová, jež byla odsouzena k pěti letům vězení za podíl na týrání dětí v kuřimské kauze, podala k Nejvyššímu soudu stížnost proti pokračující vazbě. Na rozhodnutí odvolacího Vrchního soudu v Olomouci ve sledovaném případu by chtěla počkat na svobodě.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Barbora Škrlová u soudu

Článek

Důvody vazby podle Škrlové a jejího obhájce již pominuly. Přijetí stížnosti potvrdil mluvčí soudu Petr Knötig. Stížnost proti pokračování vazby odmítl už v prosinci vrchní soud. Obhájce Škrlové Richard Novák tehdy řekl, že se s tím zřejmě nesmíří a obrátí se k Nejvyššímu soudu.

"Vazba je zbytečná, určitě nehrozí, že by utíkala nebo se něčemu vyhýbala," řekl advokát. Škrlová nabízí písemný slib, že se v případě dočasného propuštění na svobodu nebude vyhýbat soudu ani uloženému trestu.

V kuřimské kauze potrestal brněnský krajský soud celkem šest lidí. Všichni se odvolali a vrchní soud chce kauzu uzavřít pravomocným rozhodnutím do dubna 2009. Nejvyšší soud o stížnosti proti vazbě patrně rozhodne mnohem dříve, většinou to trvá jen několik týdnů. Nyní si soudce podle Knötiga vyžádal od krajského soudu podklady.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám