Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka utekla se strýcem, který ji zneužíval

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Případ dvanáctileté dívky z Ostravy-Radvanic, kterou několik měsíců zřejmě s jejím souhlasem zneužíval její nevlastní strýc, vyšetřují ostravští kriminalisté. Školačka se čtyřicetiletým mužem, do nějž je údajně zamilovaná a který ji několik měsíců zahrnoval hodnotnými dárky, dokonce minulý týden utekla z domova.

Článek

Oba plánovali, že spolu začnou žít v zahraničí. Kriminalisté ale nerovný vztah překazili a muž nyní čeká v policejní cele, až soud rozhodne o jeho vzetí do vazby. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Vyšetřování odstartovala informace matky, že se dívka 6. ledna nevrátila ze školy. Nevlastní strýc, který žil s rodinou v jedné domácnosti, toho dne odvedl dívku i s jejími sourozenci do školy, kam ale nedorazila. Když se dívka do večera nevrátila, oznámila matka zmizení policii.

Kriminalisté dívku i strýce vypátrali ve spolupráci s matkou po týdnu, v úterý, na Olomoucku."Muž putoval do policejní cely a je obviněn z trestných činů únosu a pohlavního zneužívání,“ uvedla mluvčí policie.

Dodala, že poprvé čtyřicetiletý muž s dívkou souložil loni v červenci na louce v Ostravě-Radvanicích, přestože dobře věděl, že je jí teprve dvanáct let. Poté mezi oběma „zamilovanými“ došlo podle kriminalistů ještě nejméně k dalším deseti dobrovolným sexuálním stykům, k několika posledním právě v době únosu.

„Muž nereagoval ani na telefonické výzvy matky dívky k navrácení dcery. Dívka tak samozřejmě v době únosu zameškala školní docházku,“ dodala Holčáková. Policie si nyní mimo jiné vyžádá odborné sexuologické a psychiatrické vyšetření obviněného.

Reklama

Výběr článků

Načítám