Hlavní obsah

Soud opět zprostil obžaloby muže viněného ze znásilnění svých tří dětí

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud v úterý zprostil obžaloby Pavla Trocha. Státní zástupce ho vinil z toho, že v letech 2006-2007 znásilňoval své tři malé děti. Muž se bránil tím, že dětem nic nedělal, ke všemu je navedla matka. Troch byl obžaloby zproštěn už loni, vrchní soud ale rozsudek zrušil a případ vrátil.

Foto: Svatav Hernandezová, Právo

Pavel Troch (vpravo ) se svým obhájcem v soudní síni.

Článek

Muž tvrdil, že děti k výpovědím o zneužívání navedla matka, s níž se rozešel. Nechtěla, aby se s nimi vídal.

Troch žil s matkou svých dětí devět let, několikrát se rozešli a zase k sobě vrátili. V roce 2006 se rozešli definitivně. „Hledala na inzerát i jiné muže, někteří u ní žili, když jsem tam nebyl já. To pak nechala děti u mne, nebo u své matky... Pak mi děti nechtěla dávat, míval jsem je vždycky přes víkend. Chtěla, abych se dětí vzdal, nebo že mě nechá zavřít,“ nastínil soužití žalovaný.

Zcela jinou verzi podala pak žena. „Rodinu jsem živila já, on mi dával pár korun... Fyzicky mě párkrát napadl... Děti se ho bojí,“ uvedla před soudem a popřela, že by měla jiné muže. „Nikoho nesháním, nevím proč to o mě ve vesnici roznášejí, uvažovala jsem i o tom, že podám na celou ves žalobu,“ bránila se žena, která od roku 2006 žije s jiným mužem, kterého našla přes inzerát a s nímž již má další tříměsíční dítě.

Co se děje dětem u otce se prý dozvěděla tak, že její sestřenice se ptala dětí, proč nechtějí k otci a ony jí na panence ukazovaly, co jim tatínek dělá.

Troch podle obžaloby zneužíval všechny své děti. Žaloba označila za jeho první oběť - nejstarší dceru, kterou svlékl, osahával a strkal jí prst do konečníku. O rok později se téhož dočkal i syn a druhá dcerka. Děti navíc při tomto konání měl za ručičky držet zatím nezjištěný jakýsi Míra. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám