Hlavní obsah

Muž, odsouzený za pokus o vraždu soka, se otrávil léky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Devětačtyřicetiletý muž odsouzený za pokus o vraždu svého soka v lásce, spáchal o víkendu sebevraždu v bytě svého známého, kde přespával. O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Nález mrtvého muže v sobotu oznámil policii 67letý majitel bytu. „Přivolaný lékař určil jako příčinu smrti otravu léky. Na místě byl nalezen také dopis na rozloučenou. Pravděpodobnou pohnutkou k rozhodnutí zemřelého mohla být existence příkazu k dodání do výkonu trestu pro trestný čin vraždy ve stadiu pokusu,“ řekla mluvčí.

Podle informací Práva jde o Vladislava Dlugosze, který na svůj trest čekal na svobodě, protože soud neshledal důvod k jeho vzetí do vazby.

Zločin se odehrál loni v červnu v ostravské restauraci Marica, kam Dlugoszova družka odešla za svým novým přítelem, jenž v pivnici pracoval jako číšník.

Dlugosz šel později za ní a požadoval, aby se k němu vrátila. Když neuspěl, tak se šel opít do sousedního baru, potom odešel domů pro nůž a do pivnice se vrátil. Tam svému sokovi vrazil nůž do zad. Napadený muž útok přežil jen díky včasnému zásahu lékařů.

„Moc mě to mrzí. Nechápu, jak se to mohlo stát,“ říkal u soudu, kde se jeho advokát marně snažil o změnu právní kvalifikace z pokusu o vraždu na pouhé ublížení na zdraví. Soud mu ale nevyhověl, protože nůž byl veden zcela úmyslně do míst, kde se nacházejí životně důležité orgány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám