Hlavní obsah

VIDEO: Kamióny, které ráno zablokovaly D1, před nehodou závodily

SMRČNÁ
Aktualizováno

Příčinou pondělní ranní nehody na 108. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu, která od čtyř do devíti hodin ochromila provoz na Vysočině, byla rychlá jízda a absolutní absence odpovědnosti. Řidiči dvou kamiónů spolu na dálnici před nehodou závodili.

Článek

"Dva kamióny jely naprosto nepřiměřeně rychle a vzájemně závodily. Krátce před nehodou pak dokonce předjely ve vysoké rychlosti sypače dálniční údržby a vjely tak na úsek, který se právě údržba dálnice chystala ošetřit,“ uvedl k příčinám nehody mluvčí Jihomoravské policejní správy Pavel Šváb. Sypače po dálnici obvykle jezdí rychlostí kolem 60km/h.

Policisté zjistili, že oba kamióny měly zimní výbavu. Na dálnici se po nehodě okamžitě vytvořily kolony v obou směrech jízdy.

Jeden z kamiónů po nehodě na D1 (Foto: HZS Kraje Vysočina)

"Řidič jednoho z kamiónů maďarské národnosti utrpěl zlomeninu horní čelisti a nosu a zhmoždění hrudníku. Byl převezen do jihlavské nemocnice," řekl  ředitel záchranné služby Lukáš Kettner.

foto: Mapy.cz/Novinky.cz:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte

Z velkoberanovského úseku dálnice byly hlášeny i další nehody. "Mezi 94. a 108. kilometrem ve směru na Brno máme dalších pět nehod. V tomto směru je průjezd rovněž omezen, také tady se tvoří kolony,“ doplnil policista. 

Úsek je průjezdný jen se zvýšenou opatrností. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám