Hlavní obsah

Rychlík smetl z přejezdu auto, řidič z něj stačil utéci

Právo, pab
PLZEŇ

O obrovském štěstí může hovořit řidič Škody Fabie, který v neděli večer zřejmě nedobrzdil vozidlo před železničním přejezdem v Chrástu u Plzně a dostal se na koleje v okamžiku, kdy se k místu blížil rychlík z Plzně do Prahy. Z auta se mu podařilo včas utéci. Vlak v asi sedmdesátikilometrové rychlosti tak narazil naštěstí jen do opuštěné fabie.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Rychlík narazil do prázdného auta.

Článek

„Vlekl ji před sebou přibližně pět set metrů. Zraněn nebyl ani nikdo z cestujících,“ řekl Právu vrchní inspektor Českých drah Jaromír Kacerovský.

Podle svědků jel řidič fabie směrem od Dýšiny, ve vysoké rychlosti dostal v zatáčce před přejezdem smyk a zastavil se až na přejezdu, který byl v té době chráněn staženými závorami. „Byla to hrozná rána. Mysleli jsme si, že nám vybuchl ve sklepě kotel. Když jsme vyšli ven a viděli stát na kolejích vlak, bylo nám jasné, že došlo k nehodě,“ řekl Právu na místě manželský pár bydlící v blízkosti přejezdu.

Rychlík tlačil na náraznících vozidlo stále před sebou. Když zastavil, automobil zůstal na kolejích přední částí zarytý v kamenném náspu. Být někdo uvnitř,neměl šanci na přežití. Policisté ale řidiče nemají. Z místa zmizel. Není tak jasné, jestli utekl ze šoku nebo byl pod vlivem alkoholu a dostal strach z následků nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám