Hlavní obsah

Myslivec se zabarikádoval v bytě, zatkla ho zásahová jednotka

Právo, Novinky, ČTK, pno, rup
LITVÍNOV
Aktualizováno

Poklidné odpoledne v Litvínově narušil v neděli třiačtyřicetiletý myslivec, který se zabarikádoval v bytě v Bezručově ulici. U muže, který původně přišel na návštěvu ke své matce, neuspěl policejní vyjednavač, a tak ho odpoledne zadržela povolaná zásahová jednotka.

Článek

„Muž je myslivec a má doma několik zbraní,“ řekla mluvčí policie Jarmila Hrubešová. Na muže upozornili po poledni kolemjdoucí. Policisté ho zatkli po 14:00 hodině.

Muž byl převezen do nemocnice, protože byl po svém řádění pořezán na rukou. Myslivec podle Hrubešové chodil po domě se dvěma pistolemi, ty mu ale vzala sousedka, s níž se znal.

Pohádal se s matkou

Zuřící myslivec nejdříve po hádce se svou matkou začal z balkonu házet její věci, tašky a oblečení, ženě se z bytu ve třetím patře podařilo uprchnout. Její syn se ale v bytovce zabarikádoval.

„Hlášení jsme přijali po 12 hodině s tím, že muž sedí na parapetu okna a pokřikuje na kolemjdoucí,“ potvrdila Hrubešová.

Dům byl ohrazen policejními páskami, policisté vyzvali obyvatele domů, aby nechodili do třetího patra.

Nešlo o první případ agrese

Rozzuřený myslivec není policii neznámý, v minulosti měl incident se řemeslníkem, s jehož prací nebyl spokojen, a tak ho se zbraní v ruce donutil, aby práci ukončil rychleji.

Po řemeslníkovi dokonce vystřelil plastovým nábojem a zranil jej. Potom mu ještě přikázal, aby vypil litrovou láhev tvrdého alkoholu. Za vydírání a ublížení na zdraví mu hrozil až osmiletý trest, nepodařilo se však shromáždit dostatek důkazů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám