Hlavní obsah

VIDEO: Na statku na severu Čech umrzlo sedm ovcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ovce i jehňata doslova zmrzlá na kost. Takový pohled zaskočil policii, když před dvěma týdny kontrolovala statek v Kínicích u Libouchce na severu Čech. Podle veterinářů byla zvířata týrána hlady. O několik dní později hladu a mrazu podlehla další. Veterinární správa rozhodla, že jde o týrání. Zjistila to TV Prima.

Článek

Z původního sedmičlenného stáda zbyla pouze jedna březí ovce. Pokud se nedočká lepšího zacházení, čeká jí stejný osud jako ty ostatní. Podle sousedů bylo na místě několik kontrol, k žádnému výsledku ale nevedly. Majitel se podle nich všem jen vysmíval.

Ovce nejsou jedinými zvířaty, které majitel statku chová. V rozpadlé stodole byl ustájený i kůň. Ten byl ve stejně zuboženém stavu. Nemá žrádlo, podestýlku a stojí ve výkalech na betoně.

Přitom se jedná o dostihového koně, který potřebuje pohyb. Sousedé ho však venku ze stodoly viděli jen dvakrát za celé dva roky.

Veterinární správa předává tento případ magistrátu města Ústí nad Labem, aby provedl odebrání zvířat. Majitele ale není možné zastihnout. Magistrát tak uvažuje o násilném vniknutí do objektu, aby mu zvířata mohl odebrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám