Hlavní obsah

Zloděj kamer natočil sám sebe, policie šla najisto

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Poněkud pomalu to koncem minulého roku myslelo sedmnáctiletému zlodějíčkovi, který na několika místech ve Slezské Ostravě postupně ukradl čtyři průmyslové kamery. Asi ho totiž nenapadlo, že by mohl být z krádeží usvědčen pomocí videozáznamu, protože některé z kamer byly funkční.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

O případu informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, podle níž byl mladík v minulých dnech obviněn z krádeže. Ty v době od listopadu do prosince spáchal například v ulicích Michálkovická a Vrbická ve Slezské Ostravě, kde byly kamery umístěny na budovách a sloupech..

Jedna z kamer pachatele zachytila v situaci, jak se do ní zblízka dívá a pak ji pomocí šroubováku sundává ze zdi. „Svou tvář na záznamu pak podezřelý na policejní služebně poznal a nezbylo mu nic jiného, než se k činu přiznat,“ konstatovala Holčáková.

Jméno obviněného mladíka přitom policistům není zcela neznámé. Přesně před rokem byl jako šestnáctiletý odsouzen pro krádeže, a to k podmíněnému trestu v trvání osmnácti měsíců.

Pokud bude i nyní uznán vinným z krádeže kamer, bude si muset předchozí trest pravděpodobně odsedět. S podmínkou přitom tentokrát může počítat jen stěží, protože škoda je velmi vysoká. „Škoda byla vyčíslena na více než 60 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám