Hlavní obsah

Lupič snědl přepadenému párky a potom usnul v jeho bytě

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Raritním případem loupeže, během které pachatel snědl přepadenému muži polévku, uvařil si párky a potom dokonce usnul v jeho bytě, se zabývají ostravští kriminalisté. Ve středu policejní komisař z kuriózního loupežného přepadení obvinil 37letého muže z Nového Jičína.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Prověřování svědectví, nad kterým zůstává rozum stát, zabralo kriminalistům asi dva týdny. Událost se stala těsně před Vánocemi v jednom z bytů v Ostravě-Zábřehu, v němž žije 41letý invalidní důchodce. U jeho dveří zazvonili dva muži, kteří důchodce znali z restaurace, a dožadovali se proti jeho vůli vstupu.

„Obviněný pachatel měl pak muže několikrát udeřit otevřenou dlaní do obličeje a vymáhat navrácení dlužné částky ve výši 1000 korun. Následně vložil do igelitové tašky DVD přehrávač, fotoaparát i osobní doklady napadeného muže,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

V kuchyni potom vzal nůž a svou oběť s ním ohrožoval. „Po fyzickém útoku se muž zřejmě potřeboval posilnit, a tak snědl poškozenému párky a polévku. Pak si lehl na rozloženou pohovku v obývacím pokoji bytu a poškozenému nařídil, aby ulehl vedle. S nožem v ruce pak usnul,“ řekla Holčáková s tím, že druhý společník lupiče, jehož totožnost zatím není známá, z bytu odešel.

Muž se pro párky ještě vrátil

„Přepadený muž měl z násilníka takový strach, že nic neoznámil a nechal ho spát,“ vysvětlila mluvčí. Napadání pokračovalo i poté, co se pachatel o půl páté ráno probudil. Potom z bytu odešel a vrátil se do něj odpoledne, aby ke své kořisti přibral ještě pár DVD nosičů a vzal si s sebou několik párků, které zbyly v ledničce.

„Napadený utrpěl hematom pod levým okem, lékařské ošetření ale nevyhledal,“ dodala Holčáková. Kromě loupeže je muž stíhán také pro porušování domovní svobody. „Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám