Hlavní obsah

Železniční koridor do Německa zastavil požár vagónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Provoz na vlakovém koridoru do Německa zastavil ve čtvrtek před jedenáctou hodinou dopoledne požár vagónu na nádraží v Ústí nad Labem. Kvůli zásahu hasičů musel být vypnut proud v trolejích. Vlaky se rozjely opět po hodině.

Článek

Na své pravidelné trasy ale soupravy vyjely se zpožděním, to dosahovalo řádu desítek minut. Požár zachvátil jídelní vůz maďarských železnic v soupravě mezinárodního vlaku Hungaria z Berlína do Budapešti.

Podle mluvčího Českých Draha Ondřeje Kubaly není příčina zatím známá. Předběžné závěry hovoří o technické závadě na topení. „Ve voze hořely kabely, oheň zlikvidovali drážní hasiči. Museli vlak rozpojit a vagón odtáhnout mimo nádraží,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Ve stanici a v okolí zůstaly stát desítky osobních a expresních vlaků. Na trať se vydaly až s hodinovým zpožděním, dominovým efektem se pak zpoždění může rozšířit na část tratě.

Reklama

Výběr článků

Načítám