Hlavní obsah

Bezdomovci chtěli po přepadeném muži peníze nebo dítě. Zaplatil

– PLZEŇ
Právo, pab

Na loňskou červnovou procházku se svojí roční dcerou Terezou do smrti nezapomene Milan Běle z Plzeňska. U supermarketu v ulici Karla Steinera v Plzni ho napadli dva bezdomovci, pětadvacetiletá Kateřina Černá a o čtyřiatřicet let starší Vojtěch Mojžíš.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kateřina Černá před soudem.

Článek

Útočníci povalili čtyřiadvacetiletého muže na zem a pod pohrůžkou únosu dítěte si řekli o peníze. Okresní soud v Plzni začal případ ve středu projednávat. Na lavici obžalovaných skončila nakonec pouze Černá, její kumpán mezitím zemřel.

Peníze nebo dítě

„Muž byl na procházce s kočárkem. U obchodního domu k němu přistoupila obžalovaná a chtěla po něm drobné. Když jí odpověděl, že peníze nemá, přehodila muže přes nohu až upadl. Když ležel na zemi, klekl si na něj její komplic a zabránil mu v pohybu. Žena mu potom řekla, že jestli jim nedá aspoň dvě stovky, odnesou mu dítě. Muž jim ze strachu peníze vydal a lupiči pak z místa utekli,“ uvedla státní zástupkyně. Dopadnout se je kriminalistům podařilo vzápětí.

Černá u soudu vinu popřela. „Není to pravda. V době loupeže jsem na tom místě vůbec nebyla. Musel ho přepadnou někdo jiný. Policajti to na mě hodili, aby se mě zbavili,“ řekla před soudem statná žena s drsným pohledem, oblečená do maskáčových kalhot.

S rodiči se nemají rádi

S rodiči se podle svých slov nestýká, protože je nemá ráda a oni jí také ne. Nikde nepracuje, doklad totožnosti ztratila a na pořízení nového nemá peníze. Denně podle svých slov vypije asi dva litry vína.

Přepadený muž se k soudu nedostavil. Neposlal ani žádnou omluvenku. Soudkyně se ho snažila sehnat přes mobilní telefon ale měl ho vypnutý. Jako svědek vypovídal u soudu policista Pavel Pap, který na místo činu přijel jako první.

„Oloupený muž nám pachatele podrobně popsal. Ženu dokonce znal s tím, že ji často vídává právě před supermarketem,“ uvedl policista.

Černé, která už jednou dostala trest veřejně prospěšných prací za pouliční rvačku, hrozí za loupež až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám