Hlavní obsah

Místo masáže po milování vzal mladík na přítelkyni činku

Právo, kij
OSTRAVA

Případ brutální vraždy začal v úterý projednávat ostravský krajský soud. Podle obžaloby měl třiadvacetiletý Marek Pliska v rodinném domku v Petrovicích u Karviné ubít posilovací činkou několika ranami do hlavy svou stejně starou známou Žanetu Šulekovou. Pliskovi hrozí trest v rozmezí deseti až patnácti let.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Marek Pliska při příchodu k soudu

Článek

K tragické události došlo loni 14. června v ranních hodinách, kdy Žaneta strávila u Plisky celou noc. Ráno ho poprosila o masáž zad, ten ji místo toho podle obžaloby zasadil desetikilovou jednoruční činkou nejméně dvě rány. Dívka na místě zemřela. Při výslechu na policii Pliska přiznal, že přibližně dvanáct let bere drogy, v poslední době zejména užíval pervitin a kouřil marihuanu.

Vyučený zámečník

V úterý odmítl u soudu vypovídat. Policistům ale dříve do protokolu řekl, že si v osudný den společně se Žanetou aplikovali nitrožilně pervitin.

"Dostal jsem tehdy výplatu, tak jsem si jel koupit do Karviné pervitin. Za balíček jsem zaplatil 1200 korun a potom jsem si ho aplikoval. Pak jsem potkal v parčíku u divadla Žanetu ještě s jedním klukem. V parčíku jsme společně kouřili marihuanu, potom jsem navrhl Žanetě, aby jela se mnou domů,“ vypověděl Pliska.

Vyučený zámečník žil se svými rodiči v rodinném domku v Petrovicích u Karviné. Se Žanetou se znali přibližně deset let z Karviné, kde dříve mladík bydlel. "Byli jsme kamarádi, ale nechodili jsme spolu,“ uvedl na policii.

Dívka chtěla masáž jako první

Když přijeli do domku v Petrovicích, tak si podle Plisky znovu oba píchli pervitin. Navíc ještě kouřili marihuanu.

"Pak jsme měli až do rána pohlavní styk. Když jsme skončili, tak jsem jí řekl, že chci masáž. Ale ona mi odpověděla, že nejdříve musím namasírovat ji. Ležela přitom na břiše na mé posteli. Pak už nevím, co se stalo. Pamatuji si akorát, že jsem držel jednoruční činku. Vůbec nevím, kolikrát jsem ji mohl praštit,“ vypověděl policistům Pliska, který se k obvinění z vraždy doznal.

„Dosud nechápu, jak se to mohlo stát, Žanetu jsem měl rád, omlouvám se jejím rodičům,“ zakončil svou výpověď mladík.

Tělo zabalil a schoval do postele

Podle obžaloby Pliska udeřil svou známou se záměrem usmrtit ji nejméně dvakrát intenzivně do zadní části hlavy. Poté tělo mrtvé dívky částečně oblékl, zabalil do deky a schoval v úložném prostoru postele.

"Tělo bylo se svázanými horními i dolními končetinami nalezeno rodiči obviněného ve večerních hodinách 16. června,“ uvedla státní zástupkyně. Soud bude pokračovat výslechy svědků, rozsudek by mohl padnout ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám