Hlavní obsah

V Třinci shořela čtyři auta, mohl je zapálit žhář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Čtyři osobní vozy hořely v noci ze soboty na neděli na parkovišti před panelovým domem v Třinci. Požár způsobil škodu okolo 150 000 korun. Policie nevylučuje úmyslné zapálení. Mohlo by se jednat o stejného žháře, který měl na svědomí podobné útoky v Českém Těšíně. Tam na přelomu listopadu a prosince shořelo při dvou požárech celkem šest aut.

Článek

V Třinci začala auta hořet těsně před druhou hodinou ráno. Hasičům požár nahlásil muž,  který viděl z okna plameny okna. " Oheň se rozšířil od Škody Felicie, od níž se pak vzňaly další tři vozy. Žárem byl poškozen i blízký vchod do panelového domu," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. „Těsně před vypuknutím požáru měla jedna ze svědkyň uslyšet výbuch.“

Podle něj není vyloučeno, že vozidla byla zapálena úmyslně. "Analytici se budou zabývat i možnou souvislostí s loňskými žhářskými útoky na auta v nedalekém Českém Těšíně. V tuto chvíli jsou reálné všechny verze," vysvětlil Žurovec.

K úmyslnému zapálení Žurovec dodal: „V takovém případě by se pachatel dopustil trestného činu poškozování cizí věci, za který by mu hrozil až rok vězení. Pokud se prokáže to, že požár vznikl neúmyslně, například od neopatrně odhozené zábavní pyrotechniky, jednalo by se o přestupek. "I v tomto případě by pachatel musel škodu uhradit," zdůraznil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám