Hlavní obsah

Dvě nehody na Vysočině, 12 zraněných

Právo, pch

Hned dvě dopravní kolize s velkým počtem zraněných již splatily daň zimní Vysočině o tomto víkendu. Kromě řidičského pochybení jim napomohla současná situace na silnicích v kraji - vesměs jsou promrzlé a zrádnost tak zvyšuje led ukrytý pod sněhovým popraškem.

Článek

Záchranáři měli plné ruce práce při havárii osobního auta, v němž cestovalo pět osob po půlnoci na neděli u Božejova na Pelhřimovsku. Podle operačního důstojníka krajské policejní centrály řidič vozu Volkswagen vjel příliš rychle do levotočivé zatáčky a auto se po smyku převrátilo.

Zranění pěti účastníků nehody včetně 15 a 9letého dítěte byla naštěstí jen lehčí.

V sobotu krátce před pátou hodinou odpoledne zalarmoval záchranáře čelní střet dvou osobních Renaultů nedaleko Jemnice na Třebíčsku. Jeden z řidičů tam z nezjištěných příčin přejel do protisměru. Podle ředitele vysočinské záchranky Lukáše Kettnera skončilo v rukou lékařů sedm osob - pět mužů a dvě ženy.

Pět lidí přijali se středně těžkými a lehčími poraněními v třebíčské nemocnici, o ženu s podezřením na poranění páteře a muže s mnohačetnými zraněními se podělily nemocnice v Jindřichově Hradci a v Brně.

Jak uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová, s vyprošťováním osob z havarovaných vozů musely pomoci i hydraulické nůžky. Silnice do Dačic byla zcela neprůjezdná více než dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám