Hlavní obsah

Kabinový pedofil se přiznal ke zneužití devítileté dívky, zbytek popírá

Právo, Josef Koukal
PRAHA

Muž, který byl 19. prosince zadržen pro podezření, že v kabinkách na zkoušení šatů několika pražských obchodních center obtěžoval nezletilé dívky, většinu obvinění odmítá. Po jeho zatčení však hlášení od občanů o řádění pedofila ustala. Pachatel na sebe upozornil poté, co v pondělí 15. prosince v kabince v obchodním centru na Pankráci pohlavně zneužil devítileté děvče. K tomuto činu se přiznal.

Článek

Ve středu 17. prosince zveřejnila média jeho portrét pořízený průmyslovou kamerou a už v pátek byl podezřelý 35letý Slovák zadržen v Praze 8. Policie mu pak připsala i podobný případ obtěžování dvanáctileté dívky a začala prověřovat zhruba dvě desítky dalších podnětů od občanů z celé metropole.

Jenže zatímco ke zneužití devítileté holčičky se měl podezřelý přiznat těsně po zatčení, ostatní skutky údajně popírá.

„K ničemu dalšímu se nepřiznal,“ řekla v pondělí Právu mluvčí pražské policejní správy Andrea Zoulová. „Ale i kdyby nás navedl, tak stejně musíme zajistit důkazní materiál, který by u státního zástupce a posléze u soudu obstál,“ podotkla. Obviněný, který je od 19. prosince ve vazbě, se nehlásí ani k případu obtěžování 12leté holčičky a policie sama zatím pádné důkazy nemá. „Není to zatím natolik průkazné, aby mu obvinění mohlo být sděleno,“ dodala Zoulová.

Policie dopadla kabinkového pedofila. Zdroj: TV Prima

Rodiče začali být opatrní

Když policie zveřejnila záběry podezřelého z průmyslové kamery spolu s prosbou o pomoc občanů, rozdrnčely se telefony na služebnách po celé Praze. Desítky rodičů oznamovaly podobné případy z posledních dnů. Muž prý lákal dívky zhruba od 9 do 11 let do kabinek pod záminkou, že shání oblečení pro dceru a dotyčné děvče má podobnou postavu. Podle psychologů jde o jednu z nejčastějších výmluv, které pedofilové používají.

Jak Právu potvrdila Iva Knolová z pražské policejní správy, po zadržení podezřelého Slováka přestaly další hlášené případy přibývat. „Určitě jsme už nic takového nezaznamenali,“ uvedla. Podle ní měla kauza také vliv na jednání rodičů. „Mnozí si uvědomili, že i v takových obchodních centrech, kde je spousta lidí, není jejich dítě zcela v bezpečí. Rodiče jsou obezřetnější a daleko víc informují svá dítka o tom, co se jim může stát a čeho se mají vyvarovat,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Policie dopadla kabinkového pedofila

Pedofil, který v posledních týdnech ohrožoval děti v pražských obchodních centrech, byl dopaden. Právu to v pátek potvrdil zdroj blízký vyšetřovatelům případu....

Výběr článků

Načítám