Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat pražského radního za smrt při nehodě

PRAHA

Na státní zastupitelství míří návrh na obžalobu pražského radního pro územní rozvoj Martina Langmajera (ODS) za těžkou újmu z nedbalosti. Uvedla to v pondělí Česká televize. V září 2007 měl Langmajer u Dobříše autonehodu, kterou policie původně odložila. Se svým vozem měl narazit do auta, které stálo v odstavném pruhu. V něm seděla dvaatřicetiletá žena, která při nárazu zemřela. V autě bylo i šestileté dítě, které náraz přežilo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policie na konci loňského roku případ uzavřela, konstatovala, že se trestný čin nestal a odložila ho. Státní zastupitelství ale nehodu vrátilo k došetření.

"Do této doby probíhaly různé znalecké posudky, ale v nejbližší době by věc měla být předána státnímu zastupitelství," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Pokud bude uznán vinným, hrozí Langmajerovi vězení v rozmezí půl roku až pět let.

Langmajer jel loni na podzim po rychlostní silnici směrem na Příbram a poblíž sjezdu na Dobříš narazil do auta, které stálo či pomalu jelo v odstavném pruhu. Ve voze seděla žena, která zřejmě měla poruchu. Langmajer jel rychlostí nejméně 130 kilometrů v hodině. Původně tvrdil, že vozu si všiml pozdě a své auto už neubrzdil. Vůz prý začal z odstavného pruhu vyjíždět bez použití směrovek.

Znalecké posudky ale konstatovaly, že na místě byl vystražný trojúhelník a vůz byl vidět tak, aby bylo možné auto ubrzdit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám