Hlavní obsah

Američan bodl mladíka na ostravské Stodolní ulici

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

S nožem v břiše skončil krátce po sobotní půlnoci jeden z návštěvníku proslavené ostravské Stodolní ulice. Devětadvacetiletého muže napadl o rok mladší Američan, vyšetřovatel ho již obvinil z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Článek

K nešťastné události došlo dnes krátce po půlnoci. Agresor měl nejprve napadnout soka verbálně. „Poté měl k němu přistoupit a jedenkrát jej bodnout nožem do levé strany břicha,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Motiv útoku je zatím neznámý, svědecké výpovědi se liší. Konflikt podle nich vznikl buď kvůli penězům nebo dívce.

Zraněný muž skončil v péči lékařů Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách. „Po ošetření rány v délce přibližně dvou centimetrů nebyl muž hospitalizován, neboť sám požádal o propuštění do domácího léčení.“

Trestní restřík útočníka je pestrý

Útočníka, jenž je občanem Spojených států amerických, lapili muži zákona prakticky na místě činu. „To policisté detailně ohledali, zajistili stopy i kapesní nůž a vyslechli svědky. „Podezřelý se k činu doznal. Policejní komisař poté podal podnět ke vzetí obviněného Američana do vazby,“ objasnila policejní mluvčí.

Při vyšetřování navíc vyšlo najevo, že „rejstřík” zatčeného Američana je pestrý. Letos byl už stíhán pro trestné činy porušování domovní svobody a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. V březnu ale bylo stíhání zastaveno, neboť poškozený vzal tehdy zpět souhlas s trestním stíháním obviněného.

V listopadu pak policisté proti stejnému muži americké národnosti zahájili úkony trestního řízení pro trestné činů výtržnictví a ublížení na zdraví. „Za dnešní obvinění hrozí muži trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ objasnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám