Hlavní obsah

VIDEO: Dva mladí lidé zahynuli u Hranic pod vlakem

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV
Aktualizováno

Dva mladí lidé zemřeli v noci na sobotu pod koly vlaku v blízkosti Hranic na Přerovsku. Jak k neštěstí došlo, policisté zjišťují. Zatím se neví, kdy přesně k tragické události došlo, žádný strojvedoucí nehodu nehlásil.

Článek

O nálezu dvou mrtvých těl se policie dověděla v sobotu ráno. „Policisté přijali oznámení o půl osmé ráno od elektrikářů Českých drah, kteří místem projížděli kvůli nějaké opravě,“ informovala mluvčí Okresního ředitelství policie ČR v Přerově Michaela Sedláčková.

„K neštěstí došlo v Drahotuších, kousek od Hranic. Podle situace na místě policisté usuzují, že je srazil vlak jedoucí směrem do Hranic. Od Českých drah ale policie žádné oznámení o nehodě neobdržela, takže přesná doba úmrtí dvou mladých lidí je předmětem vyšetřování,“ sdělila mluvčí.

Upřesnila, že šlo o chlapce a dívku. „Nejprve se podařilo identifikovat hocha (1987), měl u sebe doklady. Později se povedlo zjistit i totožnost dívky. „Jde o osmnáctiletou dívku z Hranic,“ sdělila mluvčí přerovské policie Michaela Sedláčková.

Úmrtím předcházela hádka s kamarády

Oba mladí lidé byli v pátek večer s partou kamarádů na chatě vzdálené několik set metrů od místa, kde byly ráno nalezeny mrtvoly. Před půlnocí mělo mezi přáteli dojít k drobné rozepři, po které dvojice odešla. „To nám přibližně vymezuje časový úsek, kdy došlo k nehodě na kolejích. Budeme zjišťovat, který z vlaků mohl mladé lidi přejet,“ dodala mluvčí.

Policisté vyrozuměli rodiny a zjišťují sled událostí, který mohl neštěstí předcházet. „Bude nařízena soudní pitva, aby se zjistilo, zda zemřelí nebyli pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Zatím nelze vyloučit ani nešťastnou náhodu, sebevraždu či jiné okolnosti,“ uvedla policejní mluvčí. Podle výpovědí známých a rodinných příslušníků zemřelých se policisté kloní k názoru, že mladí lidé zemřeli při tragické nešťastné nehodě.

Na trati byl dopoledne omezen provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám