Hlavní obsah

U vážných nehod u Opařan a Čestlic se zranilo 10 lidí a jeden člověk zemřel

Právo, Novinky, orh, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR/PRAHA

Deset zraněných a jednoho mrtvého si vyžádaly v pátek odpoledne dvě nehody. U Opařan na Táborsku zahynul při strážce řidič. Zraněno bylo pět lidí. Pět zraněných si také vyžádala srážka dvou vozů mezi Říčany a Čestlicemi.

Článek

Čtyřiatřicetiletý řidič zemřel v pátek před šestou hodinou večer při srážce dvou automobilů u Opařan na Táborsku. „Řidič jel ve voze sám. V protijedoucím automobilu jela pětičlenná rodina, tři lidé byli těžce zraněni těžce a dva lehce,“ sdělila Právu k nehodě mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Dále uvedla, že všichni zranění byli převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice a příčinu nehody policisté vyšetřují. Silnice do Milevska byla uzavřena.

Srážka u Říčan

Pět zraněných si vyžádala také nehoda mezi Říčany a Čestlicemi, kde se srazily dva osobní vozy. U nehody zasahovaly čtyři sanitní vozy a záchranářský vrtulník, uvedla mluvčí středočeské záchranky Nina Šeblová.

Nejvážněji byl zraněn tříletý chlapec, který po nehodě nejevil známky života. Záchranáři dítě resuscitovali. Podařilo se jim obnovit jeho základní životní funkce. Vrtulník chlapce transportoval do Fakultní nemocnice v Motole.

Při nehodě utrpěly dvě ženy otřes mozku, další asi 60letá žena měla zlomenou nohu a 60letý muž utrpěl úraz dolní končetiny.

Několik nehod se stalo také dopoledne na silnici spojující Ostravu s Olomoucí. Jedna dokonce zablokovala provoz. Naštěstí si havárie vyžádaly jen lehčí zranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám