Hlavní obsah

Požár autobazaru v České Lípě způsobil škodu v hodnotě desítek miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA
Aktualizováno

Deset minut před třetí hodinou ráno byl ve středu ohlášen hasičům požár v areálu autobazaru ve Svárovské ulici v České Lípě. Na místě hořel sklad o rozměrech 40 x 12 metrů. Podle odhadů majitele objektu škoda přesáhla 20 miliónů korun.

Článek

Příčina vzniku požáru je podle policistů zatím v šetření. Nelze vyloučit manipulaci neznámé osoby s otevřeným ohněm, nebo závadu na elektroinstalaci v objektu skladu. nevylučují ani záměrné založení požáru.

Ve skladu bylo podle výpovědi majitele velké množství těsnícího materiálu, barev, dále tři osobní vozy, sněžné skútry, terénní tříkolky a další vybavení. Vše požár zcela zničil.

Shořely také dva vozy zaparkované před skladem. Sálavé teplo poškodilo také dalších 16 vozidel zaparkovaných venku. Teplo poškodilo v různém rozsahu především plastové části.

Majitel autobazaru Novinky informoval, že on sám je v areálu pouze v nájmu a že škoda na vozech v komisním prodeji činí 400 000 korun.

Cílenému založení požáru by napovídalo to, že v srpnu došlo již k požáru skladu barev, který vlastní stejný člověk, jako budovy, které má pronajaté autobazar. Tehdy skladovou halu někdo úmyslně zapálil a způsobil tak škodu ve výši 1,1 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám