Hlavní obsah

Úředník trestající nehody boural a z místa utekl

Právo, pab
TACHOV

Úředník ze správního odboru radnice ve Stříbře na Tachovsku Jan Šimun v pátek v noci zavinil ve městě dopravní nehodu. Řidičku, do jejíž vozidla narazil, se nejprve snažil přesvědčit, aby nevolala policii. Když byla neoblomná, z místa utekl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie muže našla až po dvou dnech.

Článek

Policisté ho vypátrali až za dva dny.  „Při průjezdu Palackého ulicí nezvládl pravotočivou zatáčku, vjel částečně do protisměru, kde se srazil s protijedoucím automobilem. Jeho řidička chtěla na místo zavolat policii, což se jí snažil viník nehody vymluvit. Když mu to nevyšlo, z místa odešel,“  řekl  mluvčí tachovské policie Václav Blahník. 

Podle něho se viníka nehody marně snažili policisté najít. „Nebyl v místě bydliště ani nikde v okolí. Podařilo se jim ho sehnat až po dvou dnech. Tvrdil, že byl z té nehody roztřesený, v šoku a proto odešel,“ pokračoval Blahník. Jak dodal, policie bude dál celou věc prošetřovat.

Šimun, který na radnici v rámci své pracovní agendy trestá řidiče za dopravní  přestupky,  se k nehodě odmítl vyjádřit. „Nemám k tomu co říci. Moji výpověď má policie,“ řekl a zavěsil telefon.   

Tajemník městského úřadu ve Stříbře  Radek Strankmüller  na dotaz Práva sdělil, že o nehodě slyšel zatím neoficiálně. „Až budu mít podklady od policie, tak se tím budu zabývat. S panem Šimunem jsem o tom zatím nemluvil,“ prohlásil tajemník. Radnice ten večer pořádala vánoční besídku. Tajemník tvrdí, že Šimun se jí nezúčastnil.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám