Hlavní obsah

Pád ultralightu s pilotem ČSA nepřežila 46letá žena

ČTK, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

Pád dvoumístného ultralehkého letadla, které havarovalo v neděli okolo 14:30 hodin nedaleko letiště Lada v České Lípě, nepřežila 46letá žena. O deset let starší pilot letadla utrpěl těžká zranění, s nimiž byl převezen na chirurgii českolipské nemocnice. Muž je podle informací ČTK profesionálním pilotem ČSA.

Článek

"Žena utrpěla smrtelná zranění a zemřela po převozu do nemocnice na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Muž má poranění hlavy, měl ji celou skalpovanou, zlomeniny dlouhých kostí a převáželi jsme ho s podezřením na vnitřní zranění," řekl Právu v neděli ředitel českolipské záchranné služby Jaroslav Popelka.

Stroj asi zavadil o špičky stromů

Kriminální policie společně s pracovníky Ústavu pro letecké nehody už podle českolipské policejní mluvčí Ivany Balákové začali vyšetřovat okolnosti tragické nehody. Letadlo se zřítilo poblíž letiště do zalesněného prostoru, takže vrcholky stromů zbrzdily jeho pád. "Pilot zřejmě zavadil o vrcholky stromů u letiště a zřítil se na mýtinu," popsala nehodu Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám