Hlavní obsah

Muž dostal za vraždu ročního syna své družky 20 let vězení

PRAHA

Středočeský krajský soud v pondělí uložil Mariánu Majerčíkovi za vraždu ročního syna jeho družky výjimečný trest 20 let vězení. Potrestal i matku chlapce Moniku Gurskou, která dostala za ublížení na zdraví a týrání syna šestiletý trest.

Článek

Slovák Majerčík, kterého soud uznal vinným i z trestných činů týrání a ublížení na zdraví, chlapce podle obžaloby zavraždil v Brandýse nad Labem den před koncem loňského roku. Společně s Gurskou předtím podle spisu hocha několik týdnů fyzicky týrali.

Podle rozhodnutí prvoinstančního senátu mají být Majerčík s Gurskou, která také pochází ze Slovenska, po odpykání trestu vyhoštěni z ČR. Rozsudek je nepravomocný a lze se proti němu odvolat.

Obžaloba tvrdí, že Majerčík s Gurskou chlapci v prosinci 2007 způsobili krevní výrony na hlavě a v břiše, oboustranné zlomeniny žeber a zlomeninu levé stehenní kosti. Podle znalců dítě trpělo bolestmi minimálně po dobu čtyř týdnů, přesto mu prý jeho matka ani Majerčík nezajistili odbornou lékařskou péči.

Den před Silvestrem potom údajně Majerčík po odchodu Gurské do práce chlapce napadl v úmyslu ho zabít. Podle obžaloby jej bil do hlavy, hrudníku, břicha i zad a dítě následkům útoku zhruba po hodině podlehlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám