Hlavní obsah

Celníci zajistili na Chebsku další padělky

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVATÝ KŘÍŽ

Ve skladech a prodejně tržnice Svatý Kříž na Chebsku zajistili v neděli celníci další falešné cigarety a pirátské CD a DVD. Únik na spotřební dani z cigaret byl 227 tisíc korun a hodnota zajištěných digitálních nosičů přesáhla 900 tisíc.

Foto: Martin Polák, Právo

Jedna z kontrolních akcí ve Svatém Kříži

Článek

Nedělní akce proběhla se souhlasem státního zástupce. "Zajistili jsme celkem 95 880 kusů nelegálních cigaret a 1 600 kusů nelegálních audio a video nosičů,“ informovala v pondělí mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová.

"Podnětem k prohlídce provozovny byla kontrola vozidla jednoho ze zákazníků, který si z tržnice odvážel karton nekolkovaných cigaret,“ uvedla mluvčí s tím, že zákazník celníkům identifikoval místo a prodejce, který mu karton prodal. "Služební pes pak jasně značil, že za uzamčenými dveřmi do skladu se nachází velké množství tabákových výrobků,“doplnila Blahutová.

Podle ní během uplynulého víkendu celníci kontrolovali tržnice i v Železné Rudě, na Folmavě a Františkových Lázních. I tam celníci našli padělky za statisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám