Hlavní obsah

Opilý ukrajinský řidič uplácel policisty tisícovkami

Právo, ren
PARDUBICE

Podezřele kličkující luxusní Audi 4 v sobotu v půl jedné ráno zburcovalo jinak klidnou policejní hlídku v Pichlově ulici v Pardubicích. Policisté vozidlo zastavili a nejisté kroky vystupujícího řidiče jen utvrdily jejich podezření. Přes dvě promile při dechové zkoušce mohl ukrajinský řidič jen stěží omlouvat jedním pivem.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Větší překvapení však čekalo na policisty, když požádali cizince o doklady. Místo nich se opilý cizinec snažil mužům zákona vnutit hrst bankovek včetně dvou mobilních telefonů. Policisté se však nenechali podplatit a třicetiletému Ukrajinci nasadili pouta.

„Nikoho jsem nezabil, žádné problémy jsem nedělal. Nikdy v životě mi nikdo nenasazoval pouta, chci zaplatit pokutu,“ rozplakal se při zákroku cizinec a svou mateřštinou se dovolával svých práv.

Přes jeho naléhání a nářek putoval na pardubickou záchytku, kde měl dostatek času přemýšlet o následném obvinění z trestného činu.

„Policie věc šetří jako ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla mluvčí pardubických policistů Jana Šrajbrová. Za tento přestupek hrozí ukrajinskému řidiči až jeden rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám