Hlavní obsah

Muž v Liberci se přišel na policii udat, že uškrtil devítiletého syna

Právo, Novinky, jfk, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC
Aktualizováno

Na oddělení policie v Liberci přišel ve středu dopoledne sedmatřicetiletý muž, který se přiznal, že v noci zavraždil svého devítiletého syna. O případu informovala ve čtvrtek večer televize Nova.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Ve čtvrtek kolem 13. hodiny se na obvodní oddělení policie v Liberci dostavil 37letý muž, který oznámil, že  úmyslně usmrtil svého 9letého syna,“ sdělila Právu severočeské policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Na místo proto vyjeli záchranáři i policisté.

„V době příjezdu asi okolo 14. hodiny už náš lékař mohl jen konstatovat, že chlapec je mrtvý 12 až 13 hodin,“ potvrdil Právu ředitel zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Zdeněk Kubr. Chlapec podle záchranářů ležel v klidné poloze a na místě nebylo zřejmé, že by se bránil.

Podle některých informací byl muž v době činu opilý, ačkoli sám alkoholu nikdy neholdoval.  „To nemůžeme prokázat, ale byly nařízeny toxikologické zkoušky,“ podotkla Hrubešová. Podle lékaře záchranné služby tak chlapec zemřel okolo jedné hodiny ranní. Jasné zatím není ani to, kde v osudnou noc byla chlapcova matka. „Měli spolu velké neshody. Paní je zvláštní, ale pán se o kluka staral znamenitě. Byl to vlastně on, kde se v té rodině staral,“ poznamenala jedna ze sousedek.

Ublížil chlapci skutečně otec?

Vyrojily se také spekulace, že chlapci nemusel nutně ublížit otec, ale celý případ vzal na sebe. V rodině nepanovaly podle svědků harmonické vztahy. Kde byla v době činu chlapcova matka, nechtěla v pátek odpoledne komentovat Šárka Poláčková z tiskového oddělení severočeské policie v Ústí nad Labem, která případ prošetřuje. „Je to otázka dalšího dokazovaní,“ reagovala Poláčková.

O tragédii se nechtěli bavit ani na nedaleké Základní škole v Barvířské ulici, kam chlapec chodil do třetí třídy. Neštěstí připomínal jen černý prapor. Ředitel školy Právu řekl, že s nikým o neštěstí hovořit nechce.

Podle Poláčkové provedli soudní lékaři v pátek chlapcovu pitvu. Otce už čelí obvinění z vraždy a státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám