Hlavní obsah

Syn zachránil matku před otcovým vražedným útokem

Právo, René Chvalina
SKUTEČ

Před manželovým vražedným atakem zachránil ženu v noci na čtvrtek její dospělý syn v rodinném domku ve Skutči na Chrudimsku. Padesátiletý muž tam po předchozí hádce nožem zaútočil na svou sedmačtyřicetiletou manželku. Jejich jedenadvacetiletý syn zareagoval na matčin zoufalý křik a otcův útok zastavil.

Článek

"Muž v rodinném domku ve Skutči po předchozí slovní rozepři s přímým úmyslem usmrtit fyzicky napadl kuchyňským nožem svoji sedmačtyřicetiletou manželku,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí správy východočeské policie Lenka Burýšková. 

"Žena utrpěla několik řezných a bodných ran, se kterými skončila v nemocnici,“ dodala policejní mluvčí.

Muže policisté krátce po půlnoci zadrželi a záhy ho obvinili z pokusu o vraždu. Motivem činu byly osobní spory. Útočníkovi nyní hrozí až patnáct let vězení.

V letošním roce už policie eviduje v regionu devět vražd, z nichž osm úspěšně objasnila.

Před měsícem policisté v Pardubicích vyšetřovali v jednom týdnu hned dvě vraždy. První obětí se stal bezdomovec, kterého ukopal šestadvacetiletý narkoman v pardubické Kunětické ulici. O tři dny později byl v bytě na nedalekém sídlišti Polabiny nalezen šestadvacetiletý mladík, kterého zavraždil jeho o dva roky starší bratr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám