Hlavní obsah

VIDEO: Strážník v Brně přivezl pohřešovanou prokřehlou ženu na koni

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Pravidelná vyjížďka na koni, na kterou se v úterý dopoledne vydal jeden z příslušníků brněnské městské policie, možná zachránila život dvaačtyřicetileté ženě. Strážník se jel ve svém volnu projet do chatové oblasti Borovník u Brna, když jeho pozornost upoutalo tělo ležící na zemi v listí.

Článek

Rychle seskočil z koně a šel se podívat bliž. Na zemi našel naštěstí živou ženu. „Byla v silně zanedbaném stavu, sama neschopná vlastní chůze, zcela dezorientovaná a promrzlá. Pouze sdělila, že se zde pohybuje asi od sobotní noci," prohlásila mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Žena vůbec nevěděla, kde se nachází ani jak se na místo dostala.

Nalezená žena v chatové oblasti Borovník u Brna. Foto: Petr Vozdecký (Direct film)

Strážník promrzlé ženě okamžitě pomohl a informoval svoje kolegy. Protože se však nacházel jen v těžko přístupném terénu, naložil nalezenou ženu na koně a opatrně ji  transportoval k cestě. Tam už čekali přivolaní strážníci, kteří ženu uložili do služebního auta a počkali do příjezdu záchranářů, kteří si ženu na místě ošetřili a převezli do  nemocnice.

„Při zjišťování totožnosti a okolností, jak se žena do lesa dostala, vyšlo najevo, že se jedná o pohřešovanou osobu, po které od soboty pátrala větší skupina policistů České republiky," uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám